*/ ?> */ ?>
MenuShopping Cart
Materialspecifikation

Materialspecifikation

Filformat
Orginalet bör vara i något av formaten AI, PDF, JPG, PNG och max 10 Mb.

Upplösning
Ett dokuments upplösning anges ofta i dpi, dots per inch eller bildpunkter per tum. Det förklarar helt enkelt hur mycket detaljer bilden har. För bästa resultat bör orginalet ha minst 300 dpi. Vi kan trycka i upp till 1440 dpi. Ju högre upplösning, desto mer information och ju större fil blir det. Man kan ofta minska ner en bild till lägre upplösning, men det går inte att förstora en bild med låg upplösning. Vid utskriftsjobb som är större än två meter är det enklast att arbeta med en till ytan mindre bild, men som har högre upplösning.

Färger
På bildskärmen visas färger i RGB (rött, grönt, blått). När vi trycker använder vi CMYK (cyan, magenta, gult, svart). I största möjliga mån bör du skapa dokument i CMYK i ditt bildbehandlingsprogram om färgåtergivning är viktigt för din produkt. CMYK brukar framstå som lite mörkare på skärmen, då det inte är möjligt att återge klarheten i färger så som de vanligtvis visas på datorskärmen. Har du speciella färger som du behöver följa, ange färgerna enligt Pantoneskalan (PMS) vid beställning för bästa återgivning.

Skala
För format <200 cm arbeta helst i skala 1:1 och i full storlek på dokumentet.
För format >200 cm arbeta i skala 1:10 och med så hög upplösning på bilder som möjligt eller i vektorgrafik.

Utfall och passmärken
Inga passmärken eller utfall behövs i ditt original. För att förhindra oönskade vita kanter från att visas i ditt dokument, lägg bakgrundsfärger, bilder eller mönster hela vägen ut till kanten. Våra mallar har ett lager med stödlinjer som visar vår säkerhetsmarginal. Placeras en bild eller text innanför säkerhetsmarginalen är risken minimal att informationen beskärs.

Vektor och punktgrafik
Punktgrafik består av bildpunkter. Vektorgrafik består av banor. Punktgrafik är foton och bilder gjorda i Photoshop, Paintshop Pro, Gimp, Sumo.fm eller direkt från kameran. Dessa bilder består av ett visst antal bildpunkter per tum, och ju större bildyta, desto större filstorlek blir det i megabyte. Vid större utskriftsjobb kan det vara enklast att jobba med en till ytan mindre bild som har högre upplösning.

Vektorgrafik är bilder som är skapade i Illustrator, Corel Draw Xara Xtreme eller Inkscape. Dessa bilder består av banor, och är oberoende av upplösning. Detta innebär att filstorleken blir väldigt liten. Vektorgrafik kan skalas till alla möjliga storlekar. Konvertera text till banor och slå samman objekten till sammanhängande banor.

Text kan i de flesta bildbehandlingsprogram konverteras till sammansatta banor (vektorgrafik) eller slås samman med underliggande lager (punktgrafik). På detta sätt undviker du problem med att typsnitt inte skickas med din fil.

Objekt och text som banor
Vid skärning i plast är det viktigt att vektorobjekt har gemensamma banor, då konturerna annars skärs genom överliggande objekt.

 

 

 

 

 

 

 

 

    
Begär offert 

Skyltar från Farbror Skylt
- handgjorda i egen verkstad, varje skylt är unik
- högkvalitativa och anpassade till nordiskt klimat
- säljs utan mellanhand till konkurrenskraftiga priser
- levereras direkt från eget lager med snabba leveranstider
- 5 års garanti 

Powered by PitchPrint
customer service

0478 313 80
Vard. 08.00 – 16.00Dygnet runt

>

Feedback